Bedrijfsovername, samenvoegen

of

Seperate bedrijfsvoering

De papieren zijn getekend en je bent officieel de nieuwe eigenaar en dan?

Het is zover, je bent bij de notaris geweest de aandelen zijn overgedragen. Je bent de trotse bezitter van een ander bedrijf geworden. Op het moment dat je het nieuwe bedrijf naast je bestaande bedrijf wilt laten bestaan, dan vallen de gevolgen wel mee. Het wordt anders als je besloten hebt om de bedrijven te integreren. Dat gaat veel verder dan een ander logo op de website plakken.

Ondersteunende processen

Bij een bedrijfsovername, kan geen enkel bedrijf kan zonder ondersteunende processen. Dat is waar men vaak het voordeel kan behalen om kosten te kunnen besparen, een synergetische werking!

Het is uitermate belangrijk om bij een bedrijfsovername het goed aan te pakken. Vaak wordt gekozen voor een projectmatige aanpak. Echter, voordat er gestart kan worden, is het belangrijk om goed en zorgvuldig te communiceren en de juiste medewerkers hiervoor in te zetten. Wie de juiste medewerkers zijn, is sterk afhankelijk van de situatie en het beoogde doel. Belangrijk in ieder geval om iemand, specifiek verantwoordelijk te maken. Die het gehele proces te laten aansturen door een (zeer) ervaren projectmanager. Samenvoegen van organisaties zijn weerbarstige processen.

Communicatie

Communicatie bij bedrijfsovername moet eigenlijk op nummer één van relevantie staan. En dan doel ik vooral op de interne communicatie. Op het hoogste niveau is wel duidelijk waarom de bedrijven samengaan. Dat wil nog niet zeggen dat iedereen daarvan doordrongen is, laat staan daarvoor wil veranderen. Immers iedereen wil veranderen, maar weinigen willen veranderd worden. Daarom is communicatie is niet alleen relevant voor de medewerkers van het overgenomen bedrijf, maar zeker ook voor de medewerker van het overnemende bedrijf. Immers voor hen zal er door de samenvoeging ook dingen veranderen.

Voor wat betreft de externe communicatie is het vooral van belang om te communiceren. Wat er waarom verandert en welke voordelen dat dit biedt. Ook eventuele nadelen zijn goed om te benoemen. Op het moment dat er sprake is van een rebranding voor de overgenomen onderneming. Misschien zelfs wel voor de gehele groep van bedrijven, dan is dit een groot project op zichzelf.

Dit is waar Brendelson in beeld komt

Inzicht, voorbereiding en doel. Als geen ander weet ik dat uw bedrijf veelal een levenswerk is, met als doel uw pensioen of dat het de mogelijkheid biedt voor een volgende stap. Een bedrijfsovername is niet alleen een financiële maar vaak ook een strategische beslissing. Het is dermate belangrijk om voor de aankoop van een bedrijf nagedacht te hebben. Over een integratieproces en welk doel behaald kan worden. Zorgvuldig, aandachtig, accuraat en met respect begeleid ik u in het integratieproces.

Samengaan, vergt aandacht, tijd en geduld om succesvol een volgende stap te kunnen zetten!