Stappenplan

naar

Onafhankelijkheid

Een cruciale beslissing, ik wil mijn bedrijf verkopen!

Vol trots ben je begonnen aan het bouwen van een eigen onderneming, toen had je vast niet gedacht om je onderneming te gaan verkopen. Toch kunnen er verschillende redenen zijn waarom je besluit om te stoppen met je onderneming. Je wilt een andere doelen nastreven, je gaat met pensioen of je wilt een volgende stap maken. Wat de reden ook is, de verkoop van een bedrijf vergt een gedegen voorbereiding.

Is mijn onderneming verkoopklaar?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, of heb je genoeg van de vele beperkende regels in Nederland? Ontbreekt het aan bedrijfsopvolging of kies je voor een (vroegtijdig) pensioen? Wellicht is het dan nu de tijd om na jaren van inspanningen je vermogen te verzilveren. Dan kan het verkopen van uw bedrijf een goede optie zijn. Besluit je om het traject van verkopen in te gaan, wees er dan zeker van dat je goed voorbereid bent. Een goede voorbereiding is essentieel om een juiste waardebepaling te doen van het bedrijf waaraan je jaren hebt gewerkt en geïnvesteerd, in tijd en geld. Ik bied je ondersteuning en een gedegen voorbereiding in het verkoopproces.

Voorbereiding

Vanuit een bedrijfskundige optiek hanteer ik een quickscan methode om de bedrijfsprocessen te analyseren, hieruit gaat blijken of je onderneming verkoopklaar is. Een volgende stap, ben je zelf er klaar voor om deze cruciale stap te zetten? Een belangrijk punt waar met nadruk op wordt gelet, is de emotionele beleving van de verkoper. Heb je het beoogde doel goed in beeld weet je wat je te wachten staat, hoe ziet je toekomst eruit? Veel vragen waar een antwoord op gegeven kan worden.

Dit is waar Brendelson in beeld komt

Inzicht, voorbereiding en doel. Als geen ander weet ik dat uw bedrijf veelal een levenswerk is. Zorgvuldig begeleid ik je in het verkoop klaarmaken van je onderneming. De onderneming, de verkoper en het beoogde doel weergeven in een verkoopmemorandum om het verkoopproces op te starten.

Verkopen van je onderneming, vergt aandacht, tijd en geduld. Een cruciale stap voor een volgende fase!